Happy single baby

2 november '15

Je wilt dolgraag een baby, maar Mr. Right laat zich maar niet vinden.

Laat je het op z’n beloop, of ga je actief aan de slag met je kinderwens? In Marie-Claire verscheen in de november editie van 2015 een artikel over #HappySingleMoms.

Het artikel beschrijft de verhalen van 4 bewust alleenstaande moeders die kozen voor hun eigen geluk.
Hieronder een stukje het artikel:

Geen relatie hebben, hoeft niet per definitie te betekenen dat geen moeder wordt. Je kunt er ook alleen voor gaan en een bewust alleenstaande moeder worden. Harde cijfers zijn er niet, maar steeds meer vrouwen gaan het moederschap in hun eentje aan:
“Het is fijn dat je als solomoeder niet meer raar aangekeken wordt. Aan de andere kant komt er ook het verdriet bij kijken, omdat het leven misschien anders is gelopen dan je had gewild”.
Maar, al laat die droomman op zich wachten, het is natuurlijk geweldig dat je niet kinderloos oud hóeft te worden.
“Voordat je een beslissing neemt alleen een kind op te voeden, moet je voor jezelf antwoord zien te vinden op allerlei vragen. Niet alleen op vragen als ‘wil ik moeder worden?’ en ‘kan ik dat alleen’?, maar vooral ook: ‘Mag dat? Mag ik een kind zonder vader op de wereld zetten?’

Lees het gehele artikel in Marie-Claire, inclusief de verhalen van 4 single vrouwen die allen met behulp van een donor hun kinderwens hebben vervuld. Het blad is nu verkrijgbaar in de winkel en kiosk.

Bron: Marie-Claire. Tekst: Anneke Bots. Beeld: Trunk Archive.

This function has been disabled for One Wish | Waar wensouders elkaar ontmoeten