Wat is het verschil tussen een co-ouder en een donor?

11 juli '16

Het belangrijkste verschil is de andere persoon die betrokken is bij de opvoeding van jouw/jullie kind. Een co-ouder is iemand die de opvoeding in kleine of grote mate deelt met een andere co-ouder. Wanneer je via OneWish een co-ouder ontmoet dan kunnen jullie ervoor kiezen om samen jullie kinderwens te vervullen, in dat geval zijn jullie óók de biologische ouder. Als co-ouders hoeven jullie geen conventionele liefdesrelatie met elkaar te hebben, ook hoeven jullie niet in hetzelfde huis te wonen. Jullie delen in afstemming wel in kleine of grote mate de opvoeding, zorg, financiële lasten en het geluk bijkomend aan de opvoeding van het kind.

Een spermadonor heeft een beperkte rol op afstand zonder opvoedende rol. Bij OneWish is enkel sprake van de zogeheten C-donoren. De donor kent zijn ontvanger(s) en de ontvanger(s) kent/kennen de donor.

Co-ouderschap zorgt over het algemeen (maar niet per definitie) voor meer steun bij de opvoeding van een kind, omdat het bestaat uit twee ouders die fysiek, financieel en emotioneel aanwezig zijn. Echter een alleenstaande ouder kan deze steun ook vinden bij iemand anders uit zijn of haar netwerk, zoals familie en vrienden. Er blijkt juist een groeiende behoefte aan het vergroten van een zorgend netwerk voor een kind, zoals vroeger gebruikelijk was.

Lees hier meer over de mogelijkheden van co-ouderschap.

This function has been disabled for One Wish | Waar wensouders elkaar ontmoeten