Hoe werkt One Wish?

1. Lees je in

Weet jij wat co-ouderschap vanaf de geboorte inhoudt? Ken jij de juridische en medische aspecten die spelen bij donorschap? Lees over deze zaken in de One Wish Bibliotheek. Als je niet weet wat de mogelijkheden zijn dan kun je ook niet overtuigd kiezen. Orienteer je dus.

2. Meld je aan en maak een profiel aan

Maak een profiel aan zodat anderen een beeld van je kunnen vormen. Bedenk zelf, wat zou jij van iemand willen weten als je ze nog niet kent? Naast de standaardinfo als leeftijd, beroep, woonplaats is het vooral belangrijk om iets te vermelden over jezelf en waar je naar op zoek bent. Hoe wil je jouw kinderwens invullen? Hoe wil jij als donor anderen helpen?

3. De geschikte co-ouder of donor vinden

De volgende stap is het vinden van een geschikte co-ouder of donor. We adviseren je om voor co-ouderschap ten minste een jaar uit te trekken als kennismakingsfase.  Omdat een donor minder betrokken is bij het kind en de opvoeding, is de kennismakingsfase met een donor meestal een stuk korter. Met een online profiel op One Wish zet je de eerste stap. Kom je een leuk profiel tegen? Stuur een bericht en leer elkaar beter kennen. Is er een klik en voel je je vertrouwd? Kom dan achter die computer vandaan en zie of die klik er ook in real-life is.

4. Iemand gevonden, wat nu?

Co-ouderschap en donor afspraken hebben veel complexe, familiale, juridische en medische kwesties om te overwegen. Praat erover met vrienden en familie, lees je verder in en vergeet niet om op het juiste moment hulp van medisch en juridisch experts in te zetten.

This function has been disabled for One Wish | Waar wensouders elkaar ontmoeten