Huisregels

One Wish vindt respectvolle communicatie, de sfeer op haar website en de veiligheid van haar bezoekers uitermate belangrijk. Daarom heeft One Wish huisregels opgesteld, waar iedere gebruiker zich aan dient te houden. Met het indienen van een verzoek tot het aanmaken van een profiel ga je akkoord met deze huisregels

JE PROFIEL

 1. One Wish hecht bovengemiddelde waarde aan persoonlijktransparant en laagdrempelig contact.
  Wanneer je in contact wilt treden met andere leden dien je een ‘volledig’ profiel te hebben, inclusief tenminste één herkenbare foto van jezelf.
  Alléén betalende leden kunnen jouw profielfoto bekijken, voor overige bezoekers is je foto ‘vaag/blurry’. Niet volledige profielen kunnen door de beheerder na één waarschuwing verwijderd worden van de Ontmoeten pagina.
 2. Het ontmoetingsplatform is bedoeld voor wensouders en niet-anonieme donoren, met als doel dat zij een co-ouder of donor kunnen vinden waarmee zij samen invulling kunnen geven aan een kinderwens.
 3. De beheerder van One Wish behoudt zich het recht om, zonder opgaaf van reden, leden het recht tot (profiel)teksten te ontnemen, wijzigen of verwijderen, mochten zij zich misdragen of niet aan de huisregels houden.
 4. Het is niet toegestaan leden via andere platforms of social media kanalen te benaderen zonder hun toestemming. Dit wordt als zéér ongewenst ervaren. Doe je dit alsnog dan wordt je account en profiel direct verwijderd (zonder waarschuwing of restitutie).

HOE WERKT HET DONORSCHAP?

 1. Wil je donor zijn? Dan verzoeken we je het initiële contact bij de wensouder(s) te laten. Dit is geen regel maar wel een vriendelijk verzoek namens vele wensouders.
  Ben je op zoek naar co-ouderschap (gedeelde opvoeding, zorg en plicht), dan kan het initiële contact bij beide co-ouders liggen.
 2. One Wish is niet bedoeld als dating site om een ‘relatie’ of ‘date’ te zoeken. Uiteraard verbieden we dit niet wanneer het ontstaat in real life maar het is niet de bedoeling dat je hierop stuurt in contact. Wanneer je je inschrijft als donor dan doe je dit nadrukkelijk om wensouders te helpen.
 3. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling te doneren via de natuurlijke weg. Donoren en wensouders met deze intentie zijn niet welkom op One Wish. Hun profielen worden verwijderd.
  Hieronder valt ook het insinueren- en sturen op sex/geslachtsgemeenschap. Wij kiezen ervoor de weinige wensouders en donoren die hier wél voor open staan niet te bedienen via ons ontmoetingsplatform. Wanneer een donor- of wensouder hier op aanstuurt kan hij/zij direct- en zonder restitutie verwijderd worden van het platform.
 4. Inseminatie vind in veruit de meeste gevallen plaats via zelf-inseminatie (donor doneert in potje).
 5. Het is niet de bedoeling geld te vragen voor het doneren.
  Uiteraard kun je onderling wel afspraken maken over een kleine onkostenvergoeding, wanneer jullie afspreken dat de donor naar de wensouder reist. Dit is een compensatie voor o.a. tijd- en reiskosten, (preventief) medische onderzoeken zoals SOA test of een zaad-kwaliteitstest. De onkostenvergoeding mag niet hoger zijn dan €40 (per keer) en mag alleen achteraf gevraagd worden wanneer er SOA en/of zaad kwaliteitstesten gedaan zijn (vraag naar bewijs recente uitslag en de kosten).

TIPS VOOR VEILIG GEBRUIK

Veilig in contact treden met anderen is belangrijk, hoe kun je zelf bijdragen aan jouw eigen veiligheid? Hier enkele tips, zodat je bewust van start kunt gaan.

 1. One Wish is bedoeld om in contact te kunnen reden met anderen. Wees echter altijd voorzichtig met het delen van privé informatie tot je het gevoel hebt dat je de ander kunt vertrouwen. One Wish toont nooit je achternaam, e-mailadres of telefoonnummer. Wees voorzichtig in het delen van deze informatie. Er zijn ten slotte genoeg andere dingen om over te praten.
 2. Deze site is niet bedoeld om een seksueel contact aan te gaan. Wanneer je de indruk krijgt dat de ander je om deze reden benadert ga hier dan niet op in en maak direct een melding van de conversatie of het profiel bij de beheerder.
 3. Wil je afspreken met een wensouder of donor? Ontmoet elkaar op het moment dat jij daar klaar voor bent. Spreek in eerste instantie niet bij elkaar thuis af, maar spreek af op een openbare plek, zoals een café. We raden je aan om geen maanden te wachten, want een klik voel je pas in het echte leven.
 4. Heb je met iemand afgesproken en heb je géén klik met deze persoon? We begrijpen dat je teleurgesteld bent, maar willen je uitnodigen met andere mensen in contact te treden. Het kan zijn dat je (net als bij dating) een paar keer met iemand af moet spreken voordat je een echte klik met iemand hebt.
 5. Een klik? We raden je aan om, vooral bij co-ouderschap, tenminste een jaar uit te trekken om elkaar goed te leren kennen. Voer vele gesprekken over elkaars verwachtingen, waarden en normen en wijze van opvoeding. Lees ook de One Wish bibliotheek inclusief het medisch advies over o.a. medische testen. Overweeg gesprekken te voeren met een ervaringsdeskundige en/of counselor of therapeut. Start in de laatste fase met het opstellen van een juridisch ouderschapsplan en/of donorcontract, een gespecialiseerd advocaat/notaris kan je hierbij helpen. De notaris controleert en verifieert ook jullie ID’s (via paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Werken jullie niet met een advocaat of notaris, zorg dan dat je elkaars ID verifieert.

COMMUNICATIE – wees eerlijk!

We verwachten van alle leden dat zij online en offline open en eerlijk communiceren over:

 • de aard van hun kinderwens;
 • het aantal (donor)kinderen dat zij reeds hebben verwerkt;
 • eigen gezondheid, geconstateerde SOA’s en erfelijke aandoeningen – en waar gewenst/nodig onderzoeken tijdens de kennismakingsfase.

COMMUNICATIE en het creëren van je profiel

 • Wees oprecht en vriendelijk.
 • Plaats alleen tekst of fotomateriaal van jezelf.
 • (verkapte) reclame uitingen, e-mailadressen of spam worden verwijderd.
 • ’Nep’ foto’s of afbeeldingen van cartoons of (half)naakt foto’s worden verwijderd.
 • Tekst met aantoonbaar privacy gevoelige kwesties worden verwijderd.

IEMAND ANDERS MISDRAAGT ZICH. WAT KAN JE DOEN?
Meld het aan de beheerder, deze zal indien nodig actie ondernemen.

Disclaimer: One Wish is als online ontmoetingsplatform niet verantwoordelijk voor de inhoud van profielen, de communicatie, misdragingen of intenties van haar gebruikers (de leden). Het support team noteert meldingen, onderzoekt waar mogelijk en geeft de kans op hoor/wederhoor wanneer er op de overtreding van de huisregels twijfel bestaat. (Herhaaldelijke) meldingen waarbij aantoonbaar de huisregels worden overtreden kunnen ervoor zorgen dat een profiel/account (direct) wordt verwijderd van het platform.

De huisregels zijn onderdeel van de Algemene Voorwaarden.

This function has been disabled for One Wish | Waar wensouders elkaar ontmoeten