Huisregels

Huisregels

One Wish vindt respectvolle communicatie, de sfeer op haar website en de veiligheid van haar bezoekers uitermate belangrijk. Daarom heeft One Wish huisregels opgesteld, waar iedere gebruiker zich aan dient te houden. Met het indienen van een verzoek tot het aanmaken van een profiel ga je akkoord met deze huisregels. De algemene voorwaarden en huisregels kunnen van tijd tot tijd aangepast worden en daarom vragen we je om deze af en toe nog eens door te lezen.

JE PROFIEL

 1. One Wish wordt beheerd door de beheerder van One Wish. De beheerder behoudt zich het recht om, zonder opgaaf van reden, bezoekers het recht tot (profiel)teksten/posts te ontnemen, wijzigen of verwijderen, mochten zij zich naar het oordeel van de beheerder misdragen.
 2. Om gebruik te maken van de volledige website van One Wish dien je in het bezit te zijn van een geldig e-mailadres. Dit e-mailadres wordt gebruikt om je account te activeren en is niet zichtbaar voor leden of derden. Tevens kan de beheerder van One Wish dit e-mailadres gebruiken om contact met je op te nemen.

INHOUD VAN HET PROFIEL

 1. De profielpagina is bedoeld voor wensouders en niet-anonieme donoren. Profielen waarin in het geheel geen sprake is van wensouderschap of donorschap worden verwijderd.
 2. One Wish is niet verantwoordelijk voor de inhoud van profielen, voor de communicatie of intenties van leden of voor welke ongewenste gevolgen dan ook.

WAT IS NIET TOEGESTAAN OP ONE WISH?

 1. Oproepen mogen niet in strijd zijn met Nederlandse wetgeving. Wanneer we vermoeden dat dit wel het geval is, kan een profiel worden verwijderd en de gebruiker worden geblokkeerd.
 2. Wil je donor zijn? Dan vragen we je het initiële contact bij de wensouder(s) te laten. Ben je op zoek naar co-ouderschap (gedeelde opvoeding, zorg en plicht), dan kan het initiële contact bij beide co-ouders liggen.

  Let op: mannen met een donor profiel (eenmalig €10) kunnen géén contact initiëren met jou. Jij als wensmoeder/wensouder moet het eerste bericht sturen. Zij kunnen wél een reply sturen.
  Mannen die ‘volledig lid/full member’ zijn kunnen wel het eerste contact initiëren.

 3. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling te doneren via de natuurlijke weg. Donoren en wensouders met deze intentie zijn niet welkom op One Wish. Hun profielen worden verwijderd. Wij kiezen ervoor de weinige wensouders en donoren die hier wél voor open staan niet te bedienen via ons ontmoetingsplatform.
 4. Seksistische, pornografische, racistische of discriminerende bijdragen of uitlatingen die beledigend, lasterlijk of kwetsend zijn niet toegestaan en kunnen verwijderd worden.
 5. Materiaal of teksten te publiceren dat opzettelijk foutief en/of onnauwkeurig en/of krenkend en/of vulgair en/of tot haat aanzet en/of obsceen en/of beledigend is voor een groep mensen en/of anderszins in strijd met de wet is dan wel iemand anders eer en/of goede naam aantast.
 6. Het plaatsen van tekst- en beeldmateriaal (foto’s) van derden. Dit mag alleen wanneer er toestemming is gegeven door de betreffende persoon en auteur/fotograaf.
 7. Het plaatsen van een (verkapte) reclame uitingen en spam.
 8. Afbeeldingen van cartoons, naakt of ’nep’ foto’s worden verwijderd, en leiden tot het verwijderen van je account.
 9. Persoonlijke tekst/discussie met aantoonbaar privacy gevoelige kwesties worden door de beheerder verwijderd.

TIPS VOOR VEILIG GEBRUIK

Veilig in contact treden met anderen is belangrijk voor One Wish. Maar hoe kun je zelf bijdragen aan jouw eigen veiligheid? Hier enkele tips, zodat je bewust van start kunt gaan.

 1. Uiteraard is onze website erop gericht dat je in contact kunt komen met anderen. Wees echter altijd voorzichtig met het delen van privé informatie tot je het gevoel hebt dat je de ander kunt vertrouwen. One Wish toont nooit je achternaam, adres of contactgegevens. Wees voorzichtig in het delen van deze informatie. Er zijn ten slotte genoeg andere dingen om over te kletsen.
 2. De betaling van je One Wish-lidmaatschap gebeurd op een veilige manier. Vragen leden jou om geld of vermoed je dat je contact hebt met een oplichter? Ga hier niet op in en neem direct contact op met One Wish om hier een melding van te maken.
 3. Deze site is niet bedoeld om een seksueel contact aan te gaan. Wanneer je de indruk krijgt dat de ander je om deze reden benadert ga hier dan niet op in en maak direct een melding bij One Wish.
 4. Wil je afspreken met een wensouder of donor? Ontmoet elkaar op het moment dat jij daar klaar voor bent. Spreek in eerste instantie niet bij elkaar thuis af, maar spreek af op een openbare plek, zoals een café. We raden je aan om geen maanden te wachten, want een klik voel je pas in het echte leven.
 5. Heb je met iemand afgesproken en heb je géén klik met deze persoon? We begrijpen dat je teleurgesteld bent, maar willen je uitnodigen met andere mensen in contact te treden. Het kan zijn dat je (net als bij dating) een paar keer met iemand af moet spreken voordat je een echte klik met iemand hebt.
 6. Een klik? We raden je aan om, vooral bij co-ouderschap, tenminste een jaar uit te trekken om elkaar goed te leren kennen. Voer vele gesprekken over elkaars verwachtingen, waarden en normen en wijze van opvoeding. Ga samen gesprekken aan bij een ervaringsdeskundige en/of counselor of therapeut en start in de laatste fase met het opstellen van een ouderschapsplan.

COMMUNICATIE

We verwachten van alle leden dat zij online en/of offline open en eerlijk communiceren over:

 • de aard van hun kinderwens;
 • kennis over het aantal (donor)kinderen dat zij reeds hebben verwerkt;
 • hun eigen gezondheid, geconstateerde SOA’s en erfelijke aandoeningen ten alle tijde bespreken en waar nodig onderzoeken tijdens de kennismakingsfase.

IEMAND ANDERS MISDRAAGT ZICH. WAT KAN JE DOEN?
Meld het aan de beheerder, deze zal indien nodig actie ondernemen.

De huisregels zijn onderdeel van de Algemene Voorwaarden.