Over OneWish

We dromen er vrijwel allemaal van om vroeger of later het leven door te geven aan je kind, om ouder te worden. Wat als dat moment is aangebroken en je bent er klaar voor, maar:

  • als single heb je geen partner waarmee je een kindje kunt krijgen
  • je valt op hetzelfde geslacht, jullie kunnen samen geen kinderen krijgen
  • jij of je partner is onvruchtbaar, wil (nog) geen kinderen of geen kinderen (meer)

Wachten of adopteren is niet voor ieder van ons een aantrekkelijk of mogelijk alternatief, dus waarom is er geen plek waar je op een persoonlijke manier in contact kunt komen met wensouders en donoren?

Zou jij een kind willen van een anonieme donor, iemand die je nog nooit hebt ontmoet?

De huidige mogelijkheden voor wensouders hebben hun beperkingen. Een zaaddonor kun je niet vinden op een transparante en persoonlijke manier. Dit betekent dat een wensmoeder de man van wie zij een kind gaat krijgen nog nooit heeft ontmoet! Andersom kan de spermadonor niet de vrouw leren kennen aan wie hij doneert, en weet hij niet óf een zwangerschap is ontstaan en wie het kindje is.

Zoek je geen donor, maar een papa of mama als co-ouder om de opvoeding te delen? In dat geval was je tot voorheen  aangewezen tot het zoeken in je eigen netwerk.

Vanaf nu is het mogelijk om een co-ouder of bekende donor te vinden op een transparante en persoonlijke wijze. One Wish biedt je de kans om iemand te ontmoeten in wie je jezelf herkent, die je vertrouwt en met wie een kind krijgen goed voelt, ook al staat jullie verbinding los van een conventionele liefdesrelatie. Als co-ouders kiezen jullie er bewust voor om de opvoeding, zorg, financiën en het geluk te delen.

One Wish vormt voor wensouders wereldwijd een ontmoetingsplek, haalt donoren uit de anonimiteit en faciliteert in persoonlijk contact. Wensouders krijgen sturing op met wie zij hun kinderwens willen gaan vervullen en kinderen weten wie hun biologische ouder is. Hiermee helpen wij mee aan het recht op kennis van afstamming (Internationaal verdrag voor rechten van het kind).

Samen een kind groot brengen geeft een levenslange verbondenheid. One Wish helpt wensouders bewust bezig te zijn met de belangen van zowel de moeder(s), de vader(s) en het kind.

Lees hier meer over onze organisatie en missie.