Pers

PR, PERS EN POLITICI

We houden ontwikkelingen op het gebied van wensouderschap, co-ouderschap, meerouderschap/deelouderschap en niet-anoniem donorschap nauw in de gaten. Via contacten met Nederlandse en buitenlandse politici proberen we het onderwerp op de agenda te krijgen en te houden. Met name de rechtspositie van co-ouderschapsgezinnen en gezinnen ontstaan met hulp van een bekende donor staan op dit moment op onze agenda. Daarnaast strijden we tegen anoniem zaaddonorschap en dragen we actief bij aan het ‘recht op roots’, dit is het recht op afstammingsgegevens voor donorkinderen – vanaf geboorte- óf zeer jonge leeftijd.
Heb je een interview-verzoek vanuit onze rol als expert, lobbyist, collectief belangenvertegenwoordiger of anderzijds? Neem dan contact op met onze initiatiefnemer en directeur Karin van Zeelst.

Ben je journalist of schrijver en wil je een artikel schrijven over een van de volgende onderwerpen:

  • De mogelijkheden van co-ouderschap en donorschap voor singles, roze wensouders, stellen met vruchtbaarheidsproblemen en stellen waarbij één van de twee al kinderen heeft (uit een eerdere relatie) of géén kinderen wil.
  • Anoniem of niet-anoniem donorschap
  • Co-ouderschap op basis van een platonische/vriendschappelijke relatie
  • Single en een kinderwens
  • Roze wensouders = man/man en vrouw/vrouw koppels (homo, lesbisch of anders) en een kinderwens
  • De medische en juridische gevolgen van niet-anoniem donorschap of co-ouderschap
  • Meerouderschap
  • De toekomst van (nieuwerwets) ouderschap op basis van trends en onderzoeken

Laat het ons weten. We dragen graag bij vanuit One Wish en kunnen je daarnaast mogelijk koppelen aan een van onze leden. Ook aan een radio- of TV uitzending dragen we graag bij.
Voorwaarden voor medewerking bij het in contact brengen met onze leden is dat het platform tenminste wordt benoemd in het artikel, de uitzending, door de geïnterviewde en/of social media kanalen.

Mail naar support(at)Onewish.nl.
Download hier de ‘Over One Wish’ PDF.

 

Eerdere verschijningen in de media

NPO1, Spraakmakers, ‘De groei van eenouder gezinnen’.

“Er zijn inmiddels ook datingsites speciaal voor deze wensouders zoals onewish.nl. Je kunt dan een structuur opbouwen van een co-ouderschap zonder de scheiding. Soms heb je het kind niet, dan is het bij de vader. Dan heb je ook de handen vrij om op zoek te gaan naar die liefdesrelatie.”

Boek ‘Wij willen ook een kind’ (Mirella van Markus en Jorinde Benner)

 

This function has been disabled for One Wish | Waar wensouders elkaar ontmoeten