Schaarste aan donoren

29 augustus '15

Je kunt je afvragen waarom er op dit moment zo weinig sperma- en eiceldonoren zijn. Ligt het antwoord in de connectie en verbinding tussen twee personen? Zou jij je eigen genetisch materiaal afstaan aan iemand die je nog nooit ontmoet hebt? Om ze te helpen vanuit altruïsme? Of zou je dit eerder doen voor iemand die je hebt ontmoet en leren kennen? Iemand waarvan je het karakter en uiterlijk kent en de omgeving hebt leren kennen waarin het kindje terecht gaat komen.

De huidige constructie bij vruchtbaarheidsklinieken berust op een medische benadering waarbij veel anonimiteit speelt. Tegelijkertijd bewijst wetenschappelijk onderzoek plus logisch verstand dat een donor graag wil weten wie de moeder is, of een zwangerschap is ontstaan en wie het kindje is. Denk daarnaast aan de moeder die vóór bevruchting de persoon niet kan ontmoeten van/met wie zij een kindje krijgt.
Zouden deze klinieken dit ook anders willen? Of zien zij geen andere mogelijkheid met de schaarste aan donoren.

Wij staan er voor open om samen deze oplossingen te vinden waarbij we strijden voor een gezamenlijk belang; het vervullen van een kinderwens op een bewuste, verantwoordelijke en veilige manier.

Team One Wish

This function has been disabled for One Wish | Waar wensouders elkaar ontmoeten