Succesverhalen

Een lang gekoesterde wens is uiteindelijk uitgekomen. Ons zoontje Manu is op 9 mei geboren.

Al heel mijn leven wilde ik kinderen. Mijn baan in het onderwijs bevestigde dat. Toen verschillende relaties niet lukte en mijn tijd begon te dringen ben ik gaan onderzoeken wat ik wilde, maar ook wat ik het kind gunde en dat was een vader in zijn leven. Het hoefde geen grote rol te zijn. Ik vond het een fijn idee dat mogelijke vragen beantwoord konden worden en het kindje regelmatig contant had en zich kon identificeren. Na een zoektocht van ruim 2 jaar ben ik op deze site M. tegengekomen.
Na een ontmoeting voelden we beiden dat het klopte. Na vele ontmoetingen en gesprekken wilden we ervoor gaan. Ik was toen 40.  Lukt het niet dan zou het een enorm rouwproces worden, maar dan heb ik er wel alles aan gedaan en blijf ik niet met een gevoel van had ik maar zitten.

En wonder boven wonder was ik al snel zwanger! Ons prachtige wonder Manu is nu bijna 5 maanden. Het is intens genieten. Wat ik kan zeggen…ga voor je gevoel, hopelijk zit er ook een engeltje op je schouder.
– Claudia (& zoontje Manu), oktober 2020

Ik en mijn vrouw probeerde 2013 besloten om onze kinderwens te verwezenlijken… Helaas duurde dit traject ontzettend lang, wij dachten hier niet uit te komen. Na keer op keer, maand na maand proberen, kwam er uiteindelijk toch goed nieuws. Wij hebben uiteindelijk twee dochters gekregen.

Met de wetenschap dat het niet zo makkelijk is om kinderen te mogen krijgen, heb ik altijd wel wat gevoelt om eventueel zaaddonor te worden. Maar hoe? Plots viel mijn oog op een artikel  over OneWish.

In zeer goed overleg met mijn vrouw heb ik de keuze gemaakt om me beschikbaar te maken als zaaddonor.

Zeer indrukwekkend/hartverscheurend om te zien en lezen hoe mensen graag geholpen willen worden in het verwezenlijken van hun droom: een kind!!!

Uiteindelijk had ik in zeer korte tijd 3 geschikte matches, waarna ik mijn profiel even op pauze had gezet. Met wat tegenslagen en de corona tussendoor is het uiteindelijk gelukt om 2 stellen blij te mogen maken met een geslaagde zwangerschap. Helaas wil het met het 3 koppel niet lukken, dus hebben we even een time-out ingelast.

Aan initiatiefnemer Karin, ik vind het super mooi waar jij je voor inzet. Zoveel leden, en zoveel mogelijkheden, het geeft mensen toch hoop.

De dankbaarheid die je hiervoor terug krijgt, is zo enorm groot. 

Heel mooi!
– Robert, donor, augustus 2022

Het platform heeft namelijk voor ons iets heel waardevols betekend. We vonden via OneWish de donor, die we in ons eigen netwerk al een aantal jaren niet konden vinden. Daarom onderzochten we alternatieven. Die zijn er: donorbanken met lange wachtlijsten, Deense ‘webwinkels’ waar zaad wordt verkocht en her en der vonden we ook op andere sites oproepjes van mannen die zich aanbieden als donor. Deze opties voelden voor ons niet goed. Wij wilden graag op een vertrouwde, veilige manier in contact komen met de donor, zodat we op voorhand zouden weten wie (als het lukte) de biologische vader van ons kindje zou zijn. We wilden de donor dus in het echt ontmoeten.

Door te Googlen, kwamen we op OneWish terecht. De betaalde profielen, het verplicht een foto delen (en dus je identiteit deels prijsgeven) en de mogelijkheid om via het platform berichten te kunnen sturen voelde direct prettig. Na een paar ontmoetingen met verschillende mannen vonden we een donor waarbij het van twee kanten goed voelde. 

Inmiddels mogen wij ons moeder noemen van een prachtige dochter van ruim een half jaar. We hebben goed contact met de donor en genieten enorm van het feit dat onze wens in vervulling is gegaan. We zijn mama’s!

Ook maken we graag een beetje reclame voor OneWish. Onder mensen die in hetzelfde schuitje zitten als wij en afhankelijk zijn van een donor, maar ook (en vooral) richting potentiële donoren. Verhoudingsgewijs zijn die er nog veel te weinig. Er is nog veel onbekendheid over de mogelijkheden om via OneWish donor te zijn en mensen aan hun droom te helpen. En daarmee lopen er (denken wij) nog veel meer donoren rond, die het simpelweg nooit overwogen hebben, maar er best voor open staan. OneWish kan voor hen een mooie, laagdrempelige manier zijn om dat te onderzoeken.
– Anoniem, juli 2022

Een langgekoesterde wens is dankzij One Wish in vervulling gegaan.

Wij zijn blij dat wij via One Wish onze donor hebben gevonden. Via One Wish kun je op een persoonlijke en vertrouwde manier een geschikte donor leren kennen.

Wij hebben dan ook een hele fijne donor ontmoet waarmee wij direct een ontzettende klik hadden en het vertrouwd en persoonlijk voelde waardoor wij veel vertrouwen kregen dat deze transparante wijze de juiste weg was om een geschikte donor te vinden.

Wij vonden het erg belangrijk dat onze zoon wanneer hij daar aan toe is ongeacht zijn leeftijd weet wie zijn donor is. Weten waar je van afstamt lijkt ons erg belangrijk voor je ontwikkeling en welzijn.

Door een platform als One Wish is er alle ruimte om je donor op een transparante wijze in een vertrouwde omgeving te leren kennen. Wij zijn One Wish en onze donor erg dankbaar.

– Mieke & Anne, juni 2022

Vorig jaar heb ik mij ingeschreven op jullie site om eens te ‘snuffelen’ aan het idee van moederschap via een bekende donor. Al gauw vond ik een donor en inmiddels ben ik 18 weken zwanger. Soms kan het snel gaan.

Ik ben blij dat een site als One Wish bestaat, want hierdoor heb ik een donor gevonden die aan de zijlijn betrokken is en waar ik een goede verstandhouding mee heb. Dit is voor het welzijn en de identiteitsvorming van mijn kindje enorm belangrijk.

Ik vond het wel leuk om jullie bij deze te laten weten dat er dus een zwangerschap tot stand is gebracht via jullie site.
– Martine (met hulp van donor Arie), augustus 2019

Via jullie platform heb ik een heel leuk meidenstel leren kennen met wie ik een prachtig dochtertje heb gekregen. We vieren volgende week haar eerste verjaardag. Bedankt voor jullie mooie werk!
– Rutger, november 2021

Een vriendin wees mij op One Wish. Ik zocht een zelfde donor + constructie als mijn homo vriend al had met zijn dochtertje. Na het plaatsen van mijn profiel kwam er binnen één dag al een reactie die direct goed voelde. Vijf dagen later op 20 mei 2018 grapte ik bij onze eerste ontmoeting die we hadden in de Vondeltuin: “Volgend jaar zitten we hier wellicht met ons kind!”, niet wetend dat op Koningsdag 2019 daadwerkelijk onze dochter Julia zou worden geboren. Doordat de ontmoeting vanaf moment één voelde als ‘love at first sight’ en ik via mijn vriend al wist hoe bijzonder het kan zijn, werden we al binnen drie maanden serieus en waagden we een eerste geslaagde poging. Met Julia’s komst is ons gezin met twee gezonde dochters compleet!
– Arthur (& dochter Julia), mei 2019

In maart 2020 hebben we ons aangemeld op de site van One Wish. We waren op zoek naar een donor om onze kinderwens in vervulling te kunnen laten gaan. Met gezonde spanning zijn we het proces ingegaan. One Wish heeft ons in laten zien dat dat het vinden van een geschikte donor op een laagdrempelige manier tot stand kan komen. Dat is voor ons fijn geweest om te ervaren.

Na een aantal maanden vonden wij een passende donor met wie wij dé klik en hetzelfde verwachtingspatroon hadden om het mooie (en spannende!) avontuur aan te gaan.

Inmiddels zijn we ruim 27 weken zwanger en verwachten wij begin juli onze dochter. We hadden nooit durven dromen dat onze wens op zo’n fijne wijze tot stand kon komen. Daar zijn wij One Wish ontzettend dankbaar voor. Fantastisch dat jullie dit platform hebben gecreëerd!

– Babette & Bianca, april 2021

Beste lezers, eind 2019 ben ik aangemeld bij OneWish als spermadonor. De meest gehoorde vraag van wensmoeders en mijn omgeving: maar WAAROM?!. De verassende blikken vertellen mij dat er, nog steeds, een kleine taboe heerst over dit onderwerp. In mijn vorige relatie heb ik mijn vriendin jarenlang emotioneel moeten ondersteunen vanwege haar ontzettend sterke kinderwens. We waren er financieel en mentaal echter nog niet klaar voor. Hierdoor heb ik van dichtbij gevoelt hoe sterk deze wens kan zijn. 

Hoe mooi is het, als je zo een wens voor iemand mag vervullen? Kort antwoord: Het is ontzettend waarderend.

Dankzij OneWish heb ik oprecht mooie vriendschappen opgebouwd. De avonturen die ik met mijn wensmoeders heb gehad zijn me dierbaar, en ik zal er nu en in de toekomst zijn voor mijn donorkinderen. En nee, ik heb geen peloton aan kinderen. Ik wil de tijd, aandacht en liefde kunnen geven waar nodig. Dit is mijn commitment.

– Donor Justin, juni 2021

Na mijn inschrijving bij One Wish ben ik snel in contact gekomen met een donor. Het duurde even voordat ik zwanger was maar op 4 november 2019 ben ik bevallen van een prachtige dochter,  Myra.

Zonder One Wish was mijn kinderwens wellicht niet in vervulling gegaan :).

– Sascha (& dochter Myra), januari 2020

This function has been disabled for One Wish | Waar wensouders elkaar ontmoeten